STN EN 1762: 2004 (63 5438), Gumové hadice a hadice s koncovkami na skvapalnený ropný plyn LPG (v kvapalnej alebo plynnej fáze) a na zemný plyn do 25 bar (2,5 Mpa). Špecifikácia. - Sitková, Zuzana (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2004)
Táto národná norma je slovenskou verziou EN 1762: 2003. Európska norma EN 1762: 2003 má postavenie slovenskej technickej normy