STN EN 60079-1: 2008 (33 2320), Výbušné atmosféry Časť 1 Ochrana zariadení pevným uzáverom ,,d'' - Studničná, Konštantína; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 86 Zariadenia a ochranné systémy do potenciálne výbušných atmosfér (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2008)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 60079-1: 2007
Táto norma nahrádza STN EN 60079-1 z januára 2005 v celom rozsahu. STN EN 60079-1 z januára 2005 sa môže súbežne s touto normou používať do 1.7.2010
Spracovateľ: Konštantína Studničná. Technická komisia: TK 86 Zariadenia a ochranné systémy do potenciálne výbušných atmosfér
Norma je nahradená normou STN EN 60079-1 z októbra 2016 v celom rozsahu. Používať sa môže do 1. 8. 2017
Keywords: normy