STN EN 1127-1: 2008 (38 9700), Výbušné atmosféry. Prevencia a ochrana proti účinkom výbuchu Časť 1 Základné pojmy a metodika - Rypák, Rudolf (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2008)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 1127-1: 2007