STN EN ISO 8199: 2008 (75 7810), Kvalita vody. Všeobecné pokyny na stanovenie mikroorganizmov kultivačnými metódami (ISO 8199: 2005). - Kozáková, Alena; Prokšová, Miloslava (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2008)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN ISO 8199: 2007