STN EN 420: 2004 (83 2348), Ochranné rukavice. Všeobecné požiadavky a skúšobné metódy. - Machálek, Robert; Machálková, Marta; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 91 Osobné ochranné prostriedky (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2004)
Táto norma je slovenskou verziou EN 420: 2003. Európska norma EN 420: 2003 má postavenie slovenskej technickej normy
Táto norma nahrádza anglickú verziu STN EN 420 z apríla 2004, ktorá od 1.4.2004 nahradila STN EN 420 z júna 1998 v celom rozsahu
Spracovateľ: Robert Machálek, Marta Machálková. Technická komisia: TK 91 Osobné ochranné prostriedky
Dátum účinnosti opravy normy: máj 2008
Norma je nahradená normou STN EN 420 + A1 z apríla 2010 v celom rozsahu
Keywords: normy