STN EN 12082: 2008 (28 2220), Železnice. Nápravové skrine. Skúšanie výkonnosti. - Filippi, Peter; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 38 Valivé ložiská (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2008)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 12082: 2007
Táto norma nahrádza STN EN 12082 z decembra 2000 v celom rozsahu
Spracovateľ: Peter Filippi. Technická omisia: TK 38 Valivé ložiská
Norma je nahradená normou STN EN 12082 + A1 z apríla 2011 v celom rozsahu
Keywords: normy