STN EN 285 + A1: 2008 (84 7108), Sterilizácia. Parné sterilizátory. Veľké sterilizátory (Konsolidovaný text). - Trnovec, Stanislav; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 102 Zdravotnícke pomôcky (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2008)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 285: 2006 + A1: 2008
Táto norma nahrádza STN EN 285 z decembra 2006 v celom rozsahu. STN EN 285 z decembra 2006 sa môže súbežne s touto normou používať do 30.11.2008
Spracovateľ: Stanislav Trnovec. Technická komisia: TK 102 Zdravotnícke pomôcky
Norma je nahradená normou STN EN 285 + A2 zo septembra 2009 v celom rozsahu. Používať sa môže do 31.3.2010
Keywords: normy