STN EN 50152-2: 2008 (34 1570), Dráhové aplikácie. Pevné inštalácie. Osobitné požiadavky na spínacie zariadenia striedavého prúdu Časť 2 Jednofázové odpájače, uzemňovacie spínače a spínače s Un nad 1 kV - Cengelová, Ladislava; Cengel, Ladislav; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 83 Elektrické a elektronické zariadenia pre železnice (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2008)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 50152-2: 2007
Táto norma nahrádza STN EN 50152-2 z januára 2002 v celom rozsahu. STN EN 50152-2 z januára 2002 sa môže súbežne s touto normou používať do 1.7.2010
Spracovateľ: Ladislava Cengelová, Ladislav Cengel. Technická komisia: TK 83 Elektrické a elektronické zariadenia pre železnice
Norma je nahradená normou STN EN 50152-2 z júla 2013 v celom rozsahu. Používať sa môže do 15. 10. 2015
Keywords: normy