STN EN 1811 + A1: 2008 (42 0664), Referenčná skúšobná metóda na stanovenie uvoľňovania niklu z výrobkov prichádzajúcich do priameho a dlhotrvajúceho styku s pokožkou (Konsolidovaný text). - Dajčárová, Jarmila (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2008)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 1811: 1998 + A1: 2008