STN EN 1811 + A1: 2008 (42 0664), Referenčná skúšobná metóda na stanovenie uvoľňovania niklu z výrobkov prichádzajúcich do priameho a dlhotrvajúceho styku s pokožkou (Konsolidovaný text). - Dajčárová, Jarmila; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 102 Zdravotnícke pomôcky (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2008)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 1811: 1998 + A1: 2008
Táto norma nahrádza STN EN 1811 z januára 2001 v celom rozsahu
Spracovateľ: Jarmila Dajčárová. Technická komisia: TK 102 Zdravotnícke pomôcky
Keywords: normy