STN EN 818-1 + A1: 2008 (27 0083), Krátkočlánkové reťaze na zdvíhanie. Bezpečnosť Časť 1 Všeobecné podmienky preberania (Konsolidovaný text) - Trnovec, Stanislav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2008)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 818-1: 1996 + A1: 2008