STN EN 15565: 2008 (95 4011), Služby cestovného ruchu. Požiadavky na personálnu prípravu a kvalifikačné programy sprievodcov cestovného ruchu. - Orieška, Ján (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2008)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 15565: 2008