STN EN 349 + A1: 2008 (83 3211), Bezpečnosť strojov. Najmenšie bezpečné vzdialenosti na ochranu častí ľudského tela pred stlačením (Konsolidovaný text). - Matulová, Slávka; Bielik, Ľubomír (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2008)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 349: 1993 + A1: 2008