STN EN 999 + A1: 2008 (83 3303), Bezpečnosť strojov. Umiestnenie ochranných zariadení so zreteľom na rýchlostí približujúcich sa častí ľudského tela (Konsolidovaný text). - Masarovičová, Eva; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 29 Bezpečnosť strojov a ergonómia (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2008)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 999: 1998 + A1: 2008
Táto norma nahrádza STN EN 999 zo septembra 2000 v celom rozsahu. STN EN 999 zo septembra 2000 sa môže súbežne s touto normou používať do 28.12.2009
Spracovateľ: Eva Masarovičová. Technická komisia: TK 29 Bezpečnosť strojov a ergonómia
Norma je nahradená normou STN EN ISO 13855 z októbra 2010 v celom rozsahu
Keywords: normy