STN EN 289 + A1: 2009 (69 1289), Gumárske a plastárske stroje. Lisy. Bezpečnostné požiadavky (Konsolidovaný text). - Brodňan, Ladislav; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 289: 2004 + A1: 2008
Táto norma nahrádza STN EN 289 z júna 2005 v celom rozsahu. STN EN 289 z júna 2005 sa môže súbežne s touto normou používať do 28.12.2009
Spracovateľ: Ladislav Brodňan.
Keywords: normy