STN EN ISO 11117: 2009 (07 8608), Fľaše na plyny. Ochranné čiapočky ventilov a chrániče ventilov. Navrhovanie, výroba a skúšanie (ISO 11117: 2008). - Brodňan, Ladislav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou EN ISO 11117: 2008