STN EN 12110 + A1: 2009 (27 5522), Tunelové stroje. Uzavreté tlakové priestory. Bezpečnostné požiadavky (Konsolidovaný text). - Volčko, Jaroslav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 12110: 2002 + A1: 2008