STN EN 982 + A1: 2009 (83 3370), Bezpečnosť strojov. Bezpečnostné požiadavky na tekutinové hnacie systémy a ich prvky. Hydraulika (Konsolidovaný text). - Holoda, Jozef; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 29 Bezpečnosť strojov a ergonómia (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 982: 1996 + A1: 2008
Táto norma nahrádza STN EN 982 z novembra 1999 v celom rozsahu. STN EN 982 z novembra 1999 sa môže súbežne s touto normou používať do 28.12.2009
Spracovateľ: Jozef Holoda. Technická komisia: TK 29 Bezpečnosť strojov a ergonómia
Norma je nahradená normou STN EN ISO 4413 z mája 2011 v celom rozsahu
Keywords: normy