STN EN 12549 + A1: 2009 (01 1677), Akustika. Skúšobný predpis na meranie hluku nastreľovacieho náradia. Technická metóda (Konsolidovaný text). - Pobjecký, Ivan; Miklo, Dušan (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 12549: 1999+ A1: 2008