STN EN 13531 + A1: 2009 (27 7533), Stroje na zemné práce. Ochranná konštrukcia chrániaca pri prevrátení (TOPS) pre kompaktné lopatové rypadlá. Laboratórne skúšky a požiadavky na vyhotovenie (mod ISO 12117: 1997) (Konsolidovaný text). - Volčko, Jaroslav; Gába, Vojtech; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 23 Stavebné, zemné stroje a priemyselné vozíky; Český normalizační institut (Praha, Česká republika) Technická normalizační komise č. 59 Stroje a zařízení pro zemní práce, stavební výrobu, výrobu stavebních materiálu a povrchovou těžbu (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou a českou verziou surópskej normy EN 13531: 2001 + A1: 2008 a je vydaná so súhlasom ČNI Praha, Česká republika
Táto norma nahrádza STN EN 13531 z decembra 2002 v celom rozsahu. STN EN 13531 z decembra 2002 sa môže súbežne s touto normou používať do 28.12.2009
Spracovateľ: Jaroslav Volčko, Vojtech Gába. Technická komisia: TK 23 Stavebné, zemné stroje a priemyselné vozíky, Technická normalizační komise: TNK 59 Stroje a zařízení pro zemní práce, stavební výrobu, výrobu stavebních materiálu a povrchovou těžbu
Keywords: normy