STN EN 815 + A2: 2009 (27 7993), Bezpečnosť neštítových tunelových raziacich strojov a šachtových beztyčových raziacich strojov pri práci v horninách. Bezpečnostné požiadavky (Konsolidovaný text). - Paučová, Antónia; Volčko, Jaroslav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 815: 1996 + A2: 2008