STN EN 54-16: 2009 (92 0404), Elektrická požiarna signalizácia Časť 16 Ústredňa hlasovej signalizácie požiaru - Trnovec, Stanislav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 54-16: 2008