STN EN 54-24: 2009 (92 0404), Elektrická požiarna signalizácia Časť 24 Súčasti systému hlasovej signalizácie požiaru - reproduktory - Trnovec, Stanislav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 54-24: 2008