STN EN ISO 11553-1: 2009 (19 1001), Bezpečnosť strojov. Laserové obrábacie stroje Časť 1 Základné požiadavky na bezpečnosť (ISO 11553-1: 2005) - Trnovec, Stanislav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN ISO 11553-1: 2008