STN EN 1494 + A1: 2009 (27 0650), Mobilné a premiestniteľné zdviháky a súvisiace zdvíhacie zariadenia (Konsolidovaný text). - Volčko, Jaroslav; Kurzweilová, Helena (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou a českou verziou európskej normy EN 1494: 2000 + A1: 2008 a je vydaná so súhlasom ČNI Praha, Česká republika