STN EN 1494 + A1: 2009 (27 0650), Mobilné a premiestniteľné zdviháky a súvisiace zdvíhacie zariadenia (Konsolidovaný text). - Volčko, Jaroslav; Kurzweilová, Helena; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 100 Zdvíhacie zariadenia, žeriavy; Český normalizační institut (Praha, Česká republika) Technická normalizační komise č. 123 Zdvíhací a manipulační zařízení (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou a českou verziou európskej normy EN 1494: 2000 + A1: 2008 a je vydaná so súhlasom ČNI Praha, Česká republika
Táto norma nahrádza STN EN 1494 z novembra 2002 v celom rozsahu. STN EN 1494 z novembra 2002 sa môže súbežne s touto normou používať do 28.12.2009
Spracovateľ: Jaroslav Volčko, Helena Kurzweilová. Technická komisia: TK 100 Zdvíhacie zariadenia, žeriavy, Technická normalizační komise: TNK 123 Zdvíhací a manipulační zařízení
Keywords: normy