STN EN 474-5 + A1: 2009 (27 5340), Stroje na zemné práce. Bezpečnosť Časť 5 Požiadavky na hydraulické rýpadlá (Konsolidovaný text) - Volčková, Antónia (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 474-5: 2006 + A1: 2009