STN EN 13019 + A1: 2009 (27 8319), Stroje na čistenie povrchu vozoviek. Bezpečnostné požiadavky (Konsolidovaný text). - Jánoška, Ivan; Gába, Vojtěch; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. Zemné a stavebné stroje a priemyselné vozíky; Český normalizační institut ( Praha, Česká republika) Technická normalizační komise č. 59 Stroje a zařízení pro zemní práce, stavební výrobu, výrobu stavebních materiálů a povrchovou těžbu (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou a českou verziou európskej normy EN 13019: 2001 + A1: 2008 a je vydaná so súhlasom ČNI Praha, Česká republika
Táto norma nahrádza STN EN 13019 z novembra 2002 v celom rozsahu. STN EN 13019 z novembra 2002 sa môže súbežne s touto normou používať do 28.12.2009
Spracovateľ: Ivan Jánoška, Vojtěch Gába. Technická komisia: TK 23 Zemné a stavebné stroje a priemyselné vozíky, Technická normalizační komise: TNK 59 Stroje a zařízení pro zemní práce, stavební výrobu, výrobu stavebních materiálů a povrchovou těžbu
Keywords: normy