STN EN ISO 22854: 2009 (65 6512), Kvapalné ropné výrobky. Určovanie uhľovodíkového skupinového zloženia a kyslíkatých derivátov v automobilových benzínoch. Multidimenzionálna plynová chromatografia (ISO 22854: 2008). - Banič, Marek; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 50 Ropa a výrobky z ropy (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN ISO 22854: 2008
Táto norma nahrádza STN EN 14517 z marca 2005 v celom rozsahu
Spracovateľ: Marek Banič. Technická komisia: TK 50 Ropa a výrobky z ropy
Norma je nahradená normou STN EN ISO 22854 z novembra 2014 v celom rozsahu
Keywords: normy