STN EN 60601-1-9: 2009 (36 4800), Zdravotnícke elektrické prístroje Časť 1-9 Všeobecné požiadavky na základnú bezpečnosť a nevyhnutné prevádzkové vlastnosti. Pridružená norma: Požiadavky na konštrukciu zohľadňujúcu životné prostredie - Auxt, Anton; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 54 Elektrické zariadenia v zdravotníckej praxi (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 60601-1-9: 2008
Táto norma nahrádza anglickú verziu STN EN 60601-1-9 z januára 2009
Spracovateľ: Anton Auxt. Technická komisia: TK 54 Elektrické zariadenia v zdravotníckej praxi
Keywords: normy