STN EN 1760-3 + A1: 2009 (83 3314), Bezpečnosť strojov. Ochranné zariadenia reagujúce na tlak Časť 3 Všeobecné zásady navrhovania a skúšania nárazníkov, platní, laniek a podobných zariadení reagujúcich na tlak (Konsolidovaný text) - Masarovičová, Eva (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 1760-3: 2004 + A1: 2009