STN EN 1093-1: 2009 (83 3401), Bezpečnosť strojov. Vyhodnotenie emísií nebezpečných látok obsiahnutých vo vzduchu Časť 1 Výber skúšobných metód - Brodňan, Ladislav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou EN 1093-1: 2008