STN EN 1248 + A1: 2009 (04 0055), Zlievarenské stroje. Požiadavky na bezpečnosť zariadení na abrazívne otryskávanie (Konsolidovaný text). - Pivoňka, Michal; Vanická, Pavla (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou a českou verziou európskej normy EN 1248: 2001 + A1: 2009 a je vydaná so súhlasom ČNI, Česká republika