STN EN 12348 + A1: 2009 (27 8648), Stojanové vŕtacie stroje na jadrové vŕtanie. Bezpečnosť (Konsolidovaný text). - Volčko, Jaroslav; Gába, Vojtěch (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou a českou verziou európskej normy EN 12348: 2000 + A1: 2009 a je vydaná so súhlasom ČNI, Česká republika