STN EN 60601-1-3: 2009 (36 4800), Zdravotnícke elektrické prístroje Časť 1-3 Všeobecné požiadavky na základnú bezpečnosť a nevyhnutné prevádzkové vlastnosti. Pridružená norma: Radiačná ochrana pri diagnostických röntgenových prístrojoch - Auxt, Anton (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 60601-1-3: 2008