STN EN 60601-1-3: 2009 (36 4800), Zdravotnícke elektrické prístroje Časť 1-3 Všeobecné požiadavky na základnú bezpečnosť a nevyhnutné prevádzkové vlastnosti. Pridružená norma: Radiačná ochrana pri diagnostických röntgenových prístrojoch - Auxt, Anton; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 54 Elektrické zariadenia v zdravotníckej praxi (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 60601-1-3: 2008
Táto norma nahrádza anglickú verziu STN EN 60601-1-3 z januára 2009 a STN EN 60601-1-3 zo septembra 1999 v celom rozsahu. STN EN 60601-1-3 zo septembra 1999 sa môže súbežne s touto normou používať dovtedy, kým sa nenahradia všetky časti 2, ktoré sa s ňou používajú. Ak sa však časť 1-3 používa na prístroje, pre ktoré časť 2 neexistuje, STN EN 60601-1-3 zo septembra 1999 sa nesmie používať po termíne 12.9.2009
Spracovateľ: Anton Auxt. Technická komisia: TK 54 Elektrické zariadenia v zdravotníckej praxi
Dátum účinnosti opravy normy: august 2010
Keywords: normy