STN EN 12978 + A1: 2009 (74 6466), Brány a vráta. Bezpečnostné zariadenia pre mechanicky ovládané brány a vráta. Požiadavky a skúšobné metódy (Konsolidovaný text). - Panáček, Pavol; Blahuta, Marcel (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 12978: 2003 + A1: 2009