STN EN 1827 + A1: 2009 (83 2206), Ochranné prostriedky dýchacích orgánov. Polmasky bez vdychovacích ventilov a s vymeniteľnými filtrami na ochranu proti plynom, plynom a časticiam alebo iba proti časticiam. Požiadavky, skúšanie, označovanie (Konsolidovaný text). - Janošťák, Vincent; Taraba, Pavol (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 1827: 1999 + A1: 2009