STN EN 405 + A1: 2009 (83 2226), Ochranné prostriedky dýchacích orgánov. Ventilové filtračné polmasky na ochranu proti plynom alebo proti plynom a časticiam. Požiadavky, skúšanie, označovanie (Konsolidovaný text). - Janošťak, Vincent; Taraba, Pavol (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 405: 2001 + A1: 2009