STN EN ISO 3744: 2009 (01 1604), Akustika. Určenie hladín akustického výkonu zdrojov hluku pomocou akustického tlaku. Technická metóda merania v prevažujúcom voľnom zvukovom poli nad rovinou odrážajúcou zvuk (ISO 3744: 1994). - Pobjecký, Ivan; Mihalčík, Ladislav; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 21 Akustika a mechanické kmitanie (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN ISO 3744: 2009
Táto norma nahrádza STN EN 3744 z júna 1999 v celom rozsahu. STN EN 3744 z júna 1999 sa môže súbežne s touto normou používať do 28.12.2009
Spracovateľ: Ivan Pobjecký, Ladislav Mihalčík. Technická komisia: TK 21 Akustika a mechanické kmitanie
Norma je nahradená normou STN EN ISO 3744 z mája 2011 v celom rozsahu
Keywords: normy