STN EN ISO 11688-1: 2009 (01 1649), Akustika. Odporúčané postupy na navrhovanie nízkohlučných strojov a zariadení Časť 1 Plánovanie (ISO/TR 11688-1: 1995) - Pobjecký, Ivan (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN ISO 11688-1: 2009