STN EN 12111 + A1: 2009 (27 5521), Tunelové raziace stroje. Razacie stroje, dobývacie kombajny a hydraulické rýpadlá. Bezpečnostné požiadavky (Konsolidovaný text). - Mihálik, Ivan (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 12111: 2002 + A1: 2009