STN EN 15765-1: 2009 (92 0631), Prenosné zariadenia na vrhanie hasiacich látok dodávaných hasičskými striekačkami. Prenosné monitory Časť 1 Všeobecné požiadavky na zostavy prenosných monitorov - Trnovec, Stanislav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 15767-1: 2009