STN EN 13795-1 + A1: 2010 (84 7055), Chirurgické rúška, plášte a obleky do čistého prostredia používané ako zdravotnícke pomôcky pre pacientov, zdravotnícky personál a zariadenie Časť 1 Všeobecné požiadavky na výrobcov, spracovateľov a výrobky (Konsolidovaný text) - Zachar, Juraj (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2010)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 13795-1: 2002 + A1: 2009