STN EN 71-8 + A4: 2010 (94 3094), Bezpečnosť hračiek Časť 8 Hojdačky, kĺzačky a podobné hračky na rozvíjanie pohybovej činnosti na vnútorné a vonkajšie používanie v rodine (Konsolidovaný text) - Sulík, Štefan (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2010)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 71-8: 2003 + A4: 2009