STN EN 15000: 2010 (26 8843), Bezpečnosť priemyselných vozíkov. Motorové vozíky s premenlivým dosahom. Špecifikácia, výkonové a skúšobné podmienky pre systémy indikátorov pozdĺžneho zaťažového momentu a systémy regulátorov pozdĺžneho zaťažového momentu. (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2010)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 15000: 2008