STN EN 60745-2-8: 2010 (36 1550), Elektrické ručné náradie. Bezpečnosť Časť 2-8 Osobitné požiadavky na nožnice na plech a orezávače - Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 10 Elektrické spotrebiče pre domácnosť a elektrické ručné náradie (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2010)
Táto norma je slovenskou verziou EN 60745-2-8: 2009
Táto norma nahrádza STN EN 60745-2-8 z augusta 2004 v celom rozsahu
Spracovateľ: Technická komisia: TK 10 Elektrické spotrebiče pre domácnosť a elektrické ručné náradie
Norma je nahradená normou STN EN 62841-2-8 z novembra 2017 v celom rozsahu. Používať sa môže do 2. 5. 2020
Keywords: normy