STN EN 943-1: 2003 (83 2742), Ochranné odevy proti kvapalným a plynným chemikáliám vrátane aerosolov a pevných častíc Časť 1 Funkčné požiadavky na ventilované a neventilované, plynotesné (typ 1) a neplynotesné (typ 2) protichemické ochranné obleky - Kainová, Božena; Hladíková, Andrea (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2003)
Táto norma je slovenskou verziou EN 943-1: 2002. Európska norma EN 943-1: 2002 má postavenie slovenskej technickej normy