STN EN 1870-8 + A1: 2010 (49 6130), Bezpečnosť drevárskych strojov. Kotúčové píly Časť 8 Jednokotúčové omietacie rozrezávacie píly so strojovo poháňanou píliacou jednotkou s ručným vkladaním a odoberaním (Konsolidovaný text) - Javorek, Ľubomír; Pivoňka, Michal; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 70 Drevospracujúce stroje a zariadenia (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2010)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 1870-8: 2001 + A1: 2009
Táto norma nahrádza STN EN 1870-8 z decembra 2003 v celom rozsahu
Spracovateľ: Ľubomír Javorek, Michal Pivoňka. Technická komisia: TK 70 Drevospracujúce stroje a zariadenia
Norma je nahradená normou STN EN 1870-8 z mája 2013 v celom rozsahu
Keywords: normy