STN EN 1870-9 + A1: 2010 (49 6130), Bezpečnosť drevárskych strojov. Kotúčové píly Časť 9 Dvojkotúčové píly na priečné rezanie so strojovým posuvom a s ručným vkladaním a/alebo odoberaním (Konsolidovaný text) - Javorek, Ľubomír; Pivoňka, Michal; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 70 Drevospracujúce stroje a zariadenia (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2010)
Táto norma je slovenskou a českou verziou európskej normy EN 1870-9: 2000 + A1: 2009 a je vydaná so súhlasom ČNI Praha, Česká republika
Táto norma nahrádza STN EN 1870-9 z júla 2002 v celom rozsahu
Spracovateľ: Ľubomír Javorek, Michal Pivoňka. Technická komisia: TK 70 Drevospracujúce stroje a zariadenia
Norma je nahradená normou STN EN 1870-9 z marca 2013 v celom rozsahu
Keywords: normy